Lunchteater i Teaterfoajén på Borås Stadsteaters i vår!
Vi bjuder på en blandad repertoar av teater och musikunderhållning

I priset ingår en råkostwrap med sötpotatis, hummus och rostade kikärtor från Utbult Borneby & Co samt kaffe som serveras i Teaterfoajén från kl 11.30.

Föreställningarna startar kl 12.00.

Biljetterna släpps onsdag den 31 januari kl 10.00.

Köp biljett till ORD

ORD
Teaterfoajén 6/2 kl 11.30 - 13.00

Ny musik i gränslandet mellan komposition och improvisation.
Texter av Karin Johansson, Tomas Tranströmer, Jenny Willén.

Jenny Willén - sång
Gunnel Samuelsson - basklarinett, saxofon
Karin Johansson - piano, komposition
Hasse Westling - bas

Jenny Willén - sångerska, textförfattare och kompositör. I projektet Ord medverkar hon som sångerska. Willén var aktuell på Borås Stadsteater 2008, med nyskriven musik till Shakespeares Trettondagsafton.

Gunnel Samuelsson, tenorsaxofon och basklarinett. Musiker med inriktning på improvisationsmusik. Har även medverkat i musikteaterföreställningar i många olika sammanhang, bl.a Trollkarlen från Oz på Borås Stadsteater.

Karin Johansson, pianist och kompositör som arbetar med preparerat piano.
Verksam inom ett brett spektra av improvisationsmusik, jazz, mm.
Komponerar även musik för teater/ dans.

Hasse Westling, rutinerad basist inom jazz, improvisation och teatermusik.
Har bl.a. medverkat i Trollkarlen från Oz på Borås Stadsteater.

Här kan man lyssna på några låtar:
https://soundcloud.com/karinjohanssonord

Längd: Ca 60 min

Köp biljett till Delat är dubbelt

Delat är dubbelt
Teaterfoajén 27/2 kl 11.30 - 13.00

En livsbejakande föreställning med odödliga melodier från förr, mer aktuella än någonsin. Revydängor och schlagerpärlor av ikoner som Karl Gerhard, Zarah Leander, Ernst Rolf och Brita Borg framförs med glimten i ögat av sångaren Robin Rösehag och pianisten Jonatan Bengtsson.

Med stor kärlek och nyfikenhet dyker Robin och Bengan ner i en låtskatt från en svunnen tid då starka melodier och slagkraftiga texter stod i fokus. Inspirerade av sina idoler Karl Gerhard, Zarah Leander, Ernst Rolf och Brita Borg med flera framförs deras alster på ett personligt och öppenhjärtigt vis. Lägg dina sorger i en gammal säck, Utsikt från en bro, En sång om syrsor, Säg det med ett leende, Du är min tekopp. Vad har gamla slagdängor och sångpärlor som dessa att säga oss idag? Kanske en hel del, vem vet. Att de skänker glädje och livskraft är iallafall ett som är säkert.

Robin Rösehag och Jonatan Bengtsson är båda aktivt verksamma inom musikal, show, konserter och teater i bland annat Göteborg och Stockholm. Robin som artist och skådespelare och Jonatan som pianist och kapellmästare. 2013 möttes de och förenades i sin kärlek till kuplett- och revygenren och sedan dess har den gemensamma repertoaren bara vuxit och fått ta större plats. De utgår från Göteborg där de bl. a. gjort succé på Stadsteaterns lunchteater.

Längd: Ca 60 min

Köp biljett till Djävla Karl!

Djävla Karl!!!
Teaterfoajén 6/3 kl 11.30 - 13.00

En musikalisk enmansföreställning om August Strindberg och manliga attityder med Lennart R Svensson

I denna poetiska, komiska och känslostarka föreställning får vi möta Strindberg nergången och ensam. Han berättar för oss om sitt liv, om sin mamma och pappa och om sina tre före detta fruar. Han talar om hur det är att vara författare. Och om hur förträfflig han är. Och om sin kärlek. Och om sina kvinnor. Kvinnor...

I föreställningen sjunger Lennart nio sånger med texter av August Strindberg och musik av Gunnar Edander.Föreställningen hade premiär i november 1992 på Klara soppteater och har hittills spelats över 270 ggr, både på svenska och engelska. Djävla Karl!!! har turnerat i 16 länder och då oftast spelats på engelska under namnet HELLUVAGUY!.

Den har blivit mycket väl mottagen och fått fina recensioner och priser. I S:t Petersburg fick Djävla karl!!! festivalens specialpris för bästa manus, regi och skådespeleri!

Längd: Ca 60 min

BILJETTPRISER

Pris: 225 kronor
I priset ingår en råkostwrap med sötpotatis, hummus och rostade kikärtor från Utbult Borneby & Co samt kaffe som serveras i Teaterfoajén från kl 11.30.

Föreställningarna startar kl 12.00

PROGRAM

Tisdag 6 februari
11.30 - 13.00

Ord - Köp biljett

Tisdag 27 februari
11.30 - 13.00

Delat är dubbelt - Köp biljett

Tisdag 6 mars
11.30 - 13.00

Djävla Karl!! - Köp biljett

 

BILJETTKASSAN
033 35 35 35

VÄXEL
033 35 70 00


NYHETSBREVLämna följande fält tomt