Arkiv

SPELÅRET 2014-2015

Teaterfestivalen

Teaterfestivalen 2014

25 augusti - 5 september 2014.
Med anledning av att vi firar 50 år bjuder vi på extra mycket bra teater. Den 25 augusti startar vi scensommaren med en alldeles egen teaterfestival under två veckor med flera olika utmanande och roliga gästspel.

Rampfeber

Ingvar!
- En musikalisk möbelsaga

20 september - 30 oktober, Stora scenen
Av Erik Gedeon och Klas Abrahamsson. Regi: Johan Huldt

Teaterhösten 2014 inleds med sångspelet Ingvar! - En musikalisk möbelsaga, där utgångspunkten är några börsmäklare som deppar över dalande kurvor, tills de plötsligt skådar ljuset från norr, där den blågule entreprenören bakom Ikea verkar.

Death and the Maiden

Death and the Maiden

24 oktober - 19 december, Lilla scenen
Av Ariel Dorfman Regi: Gunilla Johansson

En psykologisk thriller om ett tortyroffer som möter sin torterare igen och vill hämnas. Death and the Maiden är skriven av den chilensk-amerikanske dramatikern Ariel Dorfman. Regissören Gunilla Johansson ställer pjästexten i Death and the Maiden mot den amerikanske psykologen Stanley Milgrams kända lydnadstest från 1960-talet och väcka frågor om vad en människa kan förmås göra när hon befrias från ansvar.

Rampfeber

Rampfeber

6 dec 2014 - 17 jan 2015, Stora scenen
Regi Adde Malmberg

Komikern Adde Malmberg avslutar jubileumsåret 2014 med att regissera Rampfeber. En komedi om en fars som handlar om livet, både på och utanför scenen. Rampfeber anses vara en av tidernas roligaste pjäser och har spelat för fulla hus i Londons West End.

Stormen

Premiär 6 februari 2015, Lilla scenen
Fritt, väldigt fritt efter William Shakespeare
Regi Josefine Andersson

Två clowner i en magisk värld drabbas av den första kärleken! Hur är det att vara barn och hur är det att vara förälder? Hur fungerar världen när man inte känner till alla koder man bör känna till? Och hur farlig är den man inte känner - egentligen? Allt kryddat med nykomponerad musik!

Läs mer om Kontraktet

Kontraktet

6 mars - 18 april 2015, Lilla scenen
Av Mike Bartlett Regi Elisabet Ljungar

I samband med att Emma anställs i Företaget undertecknar hon ett avtal att inte ha några romantiska relationer med sina medarbetare. Ganska snart förälskar hon sig i en kollega. Det som började som en lättsam komedi skruvas gradvis åt till en absurdistisk Kafkaliknande mardröm.

Läs mer om Puntila

Puntila

7 mars - 24 april 2015, Stora scenen
Av: Bertolt Brecht och Hella Wuolijoki Regi: Johan Huldt

Puntila är ett folklustspel skrivet av Bertolt Brecht och Hella Wuolijoki. Till tonerna av finsk tango och humpor får vi historien om Puntila berättad genom några av de fästmör han skaffat sig under sina resor mellan krogar och hembränningsapparater.

GÄSTSPEL

Arja Saijonmaa

Arja Saijonmaa på Stora scenen

19 oktober kl 18, 2014
Spelas på Stora scenen

En kväll fylld med musikaliska upplevelser, från Theodarakis och Violet Parra till argentinsk tango och finska tongångar. Vi kommer också att få höra låtar från hennes nya album där hon debuterar som textförfattare.
Arrangör: MatsMusikButik

Sciarrone & Daae

Sciarrone & Daae - Joseph & MM

30 oktober 2014
Dansgästspel på Regionteater Väst

En kväll - två föreställningar – två koreografer - med film och rörelse som uttryck. 

Italienska Alessandro Sciarrone löser upp gränserna mellan scenen, publiken och världen via digital teknik i realtid. Del två presenteras av Ludvig Daae från Norge som på ett komiskt sätt skapar Daae en virituell duett av ett filmat solo med sig själv – live på scen.

GEST - The woman in black

GEST - The woman in Black

13 - 14 november 2014
Spelas på Regionteater Väst

In English with actors from Britain. The celebrated and terrifying ghost story haunts Borås! Solicitor Arthur Kipps is summoned to a remote village to attend the funeral of an old lady. When he glimpses a wasted young woman dressed all in black a creeping sense of unease begins to take hold. Years later he recounts his experiences to an actor in a desperate attempt to exorcise the ghosts of the past.

Julstök 2014

Julstök 2014 - Hemgården

5 - 19 december 2014
Spelas på Hemgården

Julstök blir det i år igen. Nu i samarbete mellan Hemgården, Borås Stadsteater och kulturföreningen Människoomsorgen.

Det goa gänget, Frederik Nilssson, Maria Havrell, Novemberbandet och Kocken Göran är tillbaka! Med siktet inställt på en fridfull jul bjuder de på en samling av både klassiker och nyare melodier, allt paketerat i en stämningsfull atmosfär och massor av glädje.

Svart Blå

SVART. BLÅ - Spelas på Regionteater Väst
den 31 mars

Dans i Borås presenterar koreografen Örjan Anderssons hyllade föreställning. Tre dansare. Poetisk humor. Musikalisk fysikalitet.

BILJETTKASSAN
033 35 35 35

VÄXEL
033 35 70 00


NYHETSBREVLämna följande fält tomt