Arkiv

SPELÅRET 2015-2016

Kunskapens frukt

12 sep - 16 okt 2015, Stora scenen

Efter Kärlek och Förtvivlan med musik av Nick Cave översatt till svenska, är Lennart Eriksson tillbaka med Överlevnadsguide till samtiden, en musikshow om jakten efter likes och avsaknaden av tystnad.

Raskens

123 Schtunk - Raskens

Gästspel den 15 september - 17 september 2015, Stora Scenen.

"Raskens - Vi går åt vilket håll vi vill! Inspirerad av Vilhelm Moberg". Clown och Commedia dell’Arte­‐gruppen 123 Schtunk ger en oefterhärmlig version av Vilhelm Mobergs klassiska verk Raskens! Efter succén med Strindbergs Hemsöborna så fortsätter nu Schtunkarna att gräva i den svenska myllan.

Romeo och Julia

123 Schtunk - Romeo och Julia

Gästspel den 30 september - 8 oktober 2015, Stora scenen

På begäran är världens kanske vackraste, mest älskade och sorgligaste kärlekshistoria tillbaka på 123 Schtunks repertoar. Föreställningen turnérade för utsålda hus i både Sverige och Finland under åren 2006–2008. Nu har 123 Schtunk alltså återtagit upp den på repertoaren och dessutom kryddat den med helt nyskriven musik.

Last man standing

Last man standing

Dansgästspel på Regionteater Väst den 24 september 2015.

Av och med James Wilton, brittisk dansare och koreograf med musik av amerikanska rockbandet TOOL. Föreställningen är starkt influerad av ”The Last Hero” av fantasyförfattaren Terry Pratchett. På scen finns 6 dansare inklusive James Wilton.

Kunskapens frukt

Saknade du något på biologilektionen? Sitter du också där och undrar vad en vulva egentligen är och om mens verkligen är blått och jätteäckligt? I föreställningen Kunskapen frukt som baseras på Liv Strömquist seriealbum med samma namn, får du reda på allt du redan vet och inte vet om ”det som vi brukar kalla det kvinnliga könsorganet.”

Jubileumskonsert

Laila Kinnunnen & Olavi Virta
finskspråkig jubileumskonsert

26 oktober 2015 kl 19, Stora scenen. Jubileumskonserten bjuder på en nostalgitripp där publiken får njuta av Laila Kinnunens och Olavi Virtas underbara låtar och berättelser ur deras liv.

Clara Henry

Clara Henry - Guldpusselkväll

Komikern, vloggaren och programledaren Clara Henry kommer till Borås Stadsteater för att framträda med sin föreläsning "Youtube på blodigt allvar". Detta är en Guldpusselkväll.

Kunskapens frukt

Den 21 november blir det premiär för föreställningen Katitzi efter Katarina Taikons uppskattade böcker, baserad på hennes egen barndom och uppväxt som rom i Sverige under 1930- och 40-talet.

Fragment

Dansgästspel den 10 mars, Regionteater Väst

I FRAGMENT möts publiken av ett drömlikt och stundtals brutalt minnescollage. Inbäddade i skenet av projektioner rör sig dansarna i samklang såväl som i konflikt, som jämlikar men i ett konstant maktspel.

Länk 2016

LÄNK 2016

Den 23 april stod Borås Stadsteater värd för länets unga teatergrupper då den lokala Länk-festivalen gick av stapeln. Klasser och grupper fick möjlighet att spela specialskriven dramatik på en professionell teaterscen.

Romeo & Juliet på Vårdhemmet Verona

Premiär 5 mars 2016, Stora scenen

En folklig och gränslös nytolkning av Shakespears största kärleksdrama fulladdad med suggestiv musik. När Juliet passerat 80 år faller hon hejdlöst för sin störste fiende. När de möts på vårdhemmet Verona ser Romeo sin värsta motståndare med nya ögon.

De 39 Stegen

Premiär 27 februari 2016, Lilla scenen

Gör dig redo för en fartfylld kväll när Borås Stadsteater sätter upp
De 39 stegen. En spännande thriller med film noir-känsla, tågjakter, spioner, femme fatales, lömska skurkar med avhuggna fingrar och även lite romantik.

Hemsöborna

123 SCHTUNK - HEMSÖBORNA

Spelas 6 maj kl. 19.00 och 7 maj kl. 18.00, Stora scenen

Strindbergs gripande roman i en aldrig tidigare skådad version. Hejdlösa improvisationer och svängig musik blir det när 123 Schtunk sätter upp den fantastiska berättelsen om Madam Flod och drängen Carlsson. En gripande och dramatisk berättelse om livet på skärgårdsön Hemsö. Allt finns med; kärlek och längtan, illvilja och avund, framgång och död.

Jag blir en bubbla

JAG BLIR EN BUBBLA
(som blir ett monster som blir ett barn)

Premiär 19 april 2016, Stora scenen
Föreställningen spelas för vuxna och barn 5-11 år.
”Vad ska du bli när du blir stor?” frågar vuxna sina barn. Hur blir vi egentligen som vi blir? Vad gör jag om jag vill bli mer som en tiger än en tjej? Eller just idag känner mig mer som en tjej än en kille?

My Rhapsody in blue

MY RHAPSODY IN BLUE
Gästspel från Göteborgs Symfoniker

Spelas 14 maj 2016, Stora scenen

Vem bestämmer om man är snygg? I My Rhapsody in Blue följer vi rappa tankar och funderingar kring utseende och självkänsla. Gästspel från Göteborgs Symfoniker. En föreställning om nätmobbning av och med Evelyn Jons samt musiker ur Göteborgs Symfoniker.

Frederik och en stol

FREDERIK & EN STOL

En liten show om livet på och utanför scenen, spelas på Kulturhusets café Utbult Borneby & Co. 6 maj och 20 maj kl 18.00

Frederik Nilsson ser tillbaka på ett långt liv på och utanför scenen. Tankar och reflektioner varvas med anektoter. Däremellan, då och då sjunger han en låt. Sådant som inspirerat honom genom åren. Högt och lågt blandas och en trivsam stund i sällskap med Frederik och pianisten musikern Roffe Hedberg utlovas.

Rid i natt

123 SCHTUNK - RID I NATT

Spelas 19 maj och 20 maj kl 19.00, Stora scenen

Efter publiksuccén och den kritikerrosade föreställningen ”Raskens – Vi går åt vilket håll vi vill! Inspirerad av Vilhelm Moberg” gräver Clowntrion 123 Schtunk vidare i den svenska och Mobergska myllan. Denna gång tar gruppen sig an Vilhelm Mobergs berättelse Rid i natt.

Kunskapens frukt

Teater på din arbetsplats

Bakom leendet - Mannen mitt emellan berättar historien om hur den miljö som en gång var en trygg och älskad arbetsplats, blir platsen för där en människa totalt bryts ner utan att någon ingriper. Publiken får möta Chefen, som ger sitt perspektiv på händelseförloppet.

Edge Dance

EDGE DANCE

Dansgästspel från London på Regionteater Väst den 27 maj kl 19.

EDge Dance Company består av 13 dansare som går en påbyggnadsutbildning på London Contemporary Dance School’s. Föreställningen kommer att turnera i England och Europa under våren 2016.

BILJETTKASSAN
033 35 35 35

VÄXEL
033 35 70 00


NYHETSBREVLämna följande fält tomt