Arkiv

SPELÅRET 2016-2017

Jag blir en Bubbla

JAG BLIR EN BUBBLA
(SOM BLIR ETT MONSTER SOM BLIR ETT BARN)

Nypremiär 8 april 2017
Föreställningen spelas för vuxna och barn 7-11 år. ”Vad ska du bli när du blir stor?” frågar vuxna sina barn. Hur blir vi egentligen som vi blir? Vad gör jag om jag vill bli mer som en tiger än en tjej? Eller just idag känner mig mer som en tjej än en kille?

Afectos

AFECTOS - Av Ricio Molina & Rocario La Tremendita

Dansgästspel på Regionteater Väst Fredag den 23 september kl 19.

Modern flamenco av Ricio Molina & Rocario La Tremendita. Ur det rena och avskalade skapas stor och kraftfull konst. Afectos är ett gott exempel på hur flamenco kan ta ett kliv från det traditionella utan att tappa sitt ursprung.

Snödrottningen

SNÖDROTTNINGEN
En magisk familjemusikal efter H C Andersens saga

Premiär 1 oktober 2016, Stora scenen Upplev ett magiskt musikaläventyr för både barn och vuxna med sjungande blommor, hoppande kråkor, rysliga rövare och förunderliga figurer.

Brel mötet Piaf

BREL MÖTER PIAF - rebellen & sparven

19 oktober kl 19, Stora scenen Efter succén Doktor Zjivago möter nu Christopher Wollter och Åsa Fång chanson-traditionens två giganter, Edith Piaf och Jacques Brel. Tidningarna har hyllat denna vackra, vemodiga och roande konsertföreställning där vi får höra starka berättelser om livet och kärleken.

 

Meeting you

MEETING YOU
av Helena Franzén & Ori Flomin

Spelas på Regionteater Väst den 8 oktober kl 19.
De två koreograferna och dansarna Helena Franzén och Ori Flomin träffades redan på 90-talet i New York. Nu har de skapat en duett som handlar om vänskap och samhörighet – som de också framför tillsammans. Med ett abstrakt och ett knivstarkt rörelsespråk lyfter och stöttar de varandra, balanserar och skiftar tyngdpunkt. De bjuder på en personlig föreställning med värme och motstånd, vilken reflekterar deras långa vänskapsrelation.

 

Till Oz

TILL OZ - Av Örjan Andersson

Spelas på Regionteater Väst den 20 oktober. En musikalisk dansföreställning för barn och familj! I ett alldeles nytt dansverk bjuds publiken in till historien om Dorothy och hennes vänner på Regionteater Väst.

Personer, platser & prylar

PERSONER, PLATSER & PRYLAR
Premiär 22 oktober 2016, Lilla scenen

Personer, platser & prylar är ett berusande relationsdrama om att överleva i det moderna samhället, skrivet av Storbritanniens just nu hetaste dramatiker Duncan Macmillan. Är det någon mening med att försöka leva nykter i världen vi lever i nu?

 

Parasta Ennen

PARASTA ENNEN / BÄST FÖRE

Finskt gästspel, 26 oktober kl 19 Stora scenen En oemotståndlig, träffsäker och varm enmanskomedi om att bli äldre. På scenen står ingen mindre än den älskade finländske skådespelaren Ilmari Saarelainen

 

Cabaret

CABARET

Premiär 26 november 2016, Stora scenen Lämna dina bekymmer utanför och kom till fristaden Kit Kat Klub när Borås Stadsteater blir en sorglös scen för den världsberömda musikalen Cabaret. Välkommen till en sensuell teaterupplevelse om livet, passionen och förtvivlan mitt i 30-talets Berlin.

 

Käppen

KÄPPEN av Tom Kvém

Spelas på Regionteater Väst den 2 december kl 19.
Käppen är ett stöd men också något hårt och oflexibelt, något som kryper på en ju äldre en blir. När jag slår käppen mot berget låter det ihåligt. Lägger jag vikten fel kanske den bryts av. Bakåt sitter kavajen fel men ändå rätt, då tiden vill ta mig åt ett håll men inte jag.

 

Join

JOIN - The rhythm of a joint venture

26 januari kl 18 Konstmuseet I föreställningen JOIN får du chans att göra ett besök på Corpus, ett företag i den globala ekonomins absoluta framkant. Corpus är ett nätverk av medarbetare som reser över världen i olika ärenden – det finns inga fasta yrkesroller, bara tillfälliga uppdrag. Nya arbetsgrupper sätts samman och bryts upp i ett högt tempo: switch, ny projektledare, switch, ny uppgift, switch, ett nytt liv.

Ingen är perfekt

INGEN ÄR PERFEKT

En brittisk feelgood-komedi av Simon Williams

Premiär 4 mars 2017, Stora scenen
Ingen är perfekt är en rolig och slagfärdig engelsk komedi om den medelålders statistikern Leonard, som bor med sin halvgalne far och sin olydiga tonårsdotter. Leonard drömmer om kärlek och skriver manus till ett förlag som egentligen bara publicerar ”böcker för kvinnor, av kvinnor”. Som man blir han ständigt refuserad, tills han skickar in ett tävlingsbidrag där han skriver om sitt liv som ensamstående förälder under kvinnlig pseudonym. Mållös inser han att han har lyckats – priset är hans och boken ska ges ut!

Av: Simon Williams Regi: Bengt Larsson Heppling

 

Raseri

RASERI

Rasande aktuell, satirisk och skärskådande blick på våld, terror och fascism i vår tid av Elfriede Jelinek

Premiär 11 mars 2017, Lilla scenen
Raseri är Nobelpristagaren Elfriede Jelineks personliga uppgörelse med attentaten i Paris och utgår från attackerna mot den franska satirtidningen Charlie Hebdo, konserthallen Bataclan, men även folkmorden i Rwanda. I mars har Borås Stadsteater nordisk premiär, mindre än ett år efter urpremiären i München i en föreställning som handlar om raseriet och hur det påverkar vårt förhållande till varandra och det offentliga rummet vi delar.

Av: Elfriede Jelinek Regi: Melanie Mederlind

 

Dear humans

DEAR HUMANS

Spelas på Regionteater Väst den 11 mars 2017 kl 13
Gästspel på Regionteater Väst av Dansstationens Turnékompani/Mari Carrasco.

Inspirerat av sci-fi-världen, Daft Punk och Mr Bean gör Dear Humans en resa in i en värld av okända språk, ljud och rörelser. I centrum står tre dansare, kvinnor eller kanske utomjordingar, som på sina egna sätt utforskar och tolkar situationer med varandra och publiken - vem är den normala? Koreografen Mari Carrasco drivs av att söka efter nya idéer, bryta normer och visa starka kvinnliga dansare på scen. Hennes signum är ett köttigt och temperamentsfullt rörelsematerial. 

 

Splendour

SPLENDOUR

Spelas på Regionteater Väst den 6 april 2017 kl 19
Av Stina Nyberg

I Splendour fokuserar koreografen Stina Nyberg på kroppens förhållande till ljud. Istället för att arbeta med känslor strävar hon efter att hitta de reaktioner som sker mellan individer och musik. I det här fallet techno, som individer dansar till, oberoende av varandra, men tillsammans. Stina Nyberg har bland annat koreograferat för Cullbergbaletten och Kungliga Svenska Balettskolan. Hon har också koreograferat och medverkat i showen Shaking the habitual med The Knife.

 

Kaboom

KABOOM

Spelas på Regionteater Väst den 5 maj 2017 kl 19
Av Subjazz. Energifull musik och explosiv dans!

Tuff, rå och explosiv dans med känsliga ögonblick som griper tag i betraktaren. På scen ser vi sex dansare med bakgrund i klassisk balett, jazz- hiphop- street- och samtida dans. Dansarna har arbetat nära Subjazz och tillsammans skapat en kraftfull och fängslande föreställning. Subjazz är ett projektbaserat kompani med bas i Oslo. Karl Erik Nedregaard och Knut Arild Flatner har sedan 2001 arbetat som koreografer med ett stort engagemang för att utveckla dansföreställningar med teatrala uttryck, med rötter i jazzdans och modern jazz. 

Justine

JUSTINE

Spelas på Regionteater Väst den 22 februari kl 18
Justine är tjejen som fått sitt namn efter engelskans Justice – RÄTTVISA.
Justine är speciell. Hon är stark, hon vågar mer än de flesta och hon vet bestämt vad rättvisa är. Hon vet också att du duger som du är. Du är fantastisk och unik och behöver inte vara som alla andra.
Att vara olika är bra! Koreografen Charlotta Öfverholm har tillsammans med scenografen Elle Kunnos de Voss skapat ett rum där fantasin får utrymme, där var och en är unik och hjälper oss att vilja skipa rättvisa. Musiken står Regionteater Västs kompositör Tomas Elfstadius för. 

 

Sleeping with the lights on

SLEEPING WITH THE LIGHTS ON

Spelas på Regionteater Väst den 24 mars 19
Dansk/norsk danskonst i koreografi av Kasper Ravnhøj och Stian Danielsen för Mute Comp.

Dansarna har 60 minuter på sig att värma upp världen. Varje minut räknas, varje grad är betydelsefull. Dansarna Kasper Ravnhøj och Stian Danielsen kastas in i en energifylld duett. Steg för steg utmanar de sig själva och varandra till tonerna av elektroniska ljud.

Din inre röst

DIN INRE RÖST

Klassrumsföreställning från 10 år

På turné i klassrum våren 2017
Se dig omkring i klassrummet. Det du ser, hör och känner upplevs som självklart. Rummet är så bekant för dig att det blivit osynligt. Men jag har aldrig varit i ett rum förut. Gå fram till tavlan. Titta på de som sitter vid borden. Föreställ dig att du är en främling i det här rummet, att du just kom hit. Precis som jag.

Din inre röst handlar om att uppleva det kusliga, spännande och vilsamma i att bli främmande inför det vardagliga. Innan det börjar tar alla i klassen på sig hörlurar. Ur hörlurarna talar en röst som undrar hur det är att leva i världen som en kropp. Den ger enkla instruktioner. Tillsammans med lyssnaren ser den runt i rummet och föreslår olika rörelser. Rösten sänds genom radiosignaler på flera frekvenser inne i klassrummet, deltagarna får olika men synkroniserade instruktioner. När alla i klassen lyssnar öppnas nya perspektiv på skoltillvaron. Rummet, kamraterna och den egna kroppen upplevs inte längre som vanligt.

Föreställningen är skapad av scenkonstkollektivet Nyxxx som består av sex konstnärer verksamma inom scen, text, spel, ljud och bild. Din inre röst hade urpremiär på ung scen/öst 2014.

BILJETTKASSAN
033 35 35 35

VÄXEL
033 35 70 00


NYHETSBREVLämna följande fält tomt