Föreställning

Cirkus i världsklass med nyskriven livemusik.

43% av våra dagliga beteenden utför vi omedvetet av gammal vana. Hur visar det sig i cirkusmanegen? Gömmer sig våra vanor och ovanor backstage, eller står de mitt i strålkastarljuset? Face First vill skärskåda sina omedvetna manér och där spåra konturerna av sina personligheter. Outlines utspelar sig i periferin i ett försök att därifrån se helheten och bryta mönstren.

Att handlöst kasta sig ut i det okända, med betydelsen att inte bara vara en utbytbar kropp på en scen eller ett ansikte dolt bakom en mask. Dessa tankar står till grund för kompaniets existens. Tillsammans har de medverkande skapat en plattform där individernas kreativitet och förmågor får testas och ta plats. 

Föreställningen Outlines utspelar sig i periferin av det medvetna. 43 procent av våra dagliga beteenden utförs omedvetet och av vana, formade av uppväxt och erfarenheter. Hur visar sig det i cirkusmanegen? Gömmer vanorna sig backstage eller står de omedvetna mitt i strålkastarljuset? Face First vill se dem rakt i ansiktet, titta närmare på vanorna och ovanorna för att utforska dess konturer och karaktär. Med hisnande akrobatik i luften såväl som på marken, med jonglering, balans och sina egna kroppar tänjer Face First på gränserna och försöker bryta mönstren.

Ensemblen består av cirkusartisterna Manda Rydman, Oscar Karlsson, Anton Graaf, Sarah Lett och Gustaf Rosell, som tillsammans bär en stor erfarenhet och bl. a har jobbat med kompanier som Cirque du Soleil, Stockholms stadsteater, Folkoperan, 7Fingers, Cirkus Cirkör och Cirque Eloize. Musiken är skriven och framförd av keyboardisten Mikaela Hansson som jobbat med artister som t. ex Fever Ray, Seinabo Sey, Markus Krunegård och Lykke Li. Hannele Philipson som jobbat med bl.a Stockholm Stadsteater, Norrlandsoperan och Hipp i Malmö har gjort scenografi och ljusdesign.

Information

Föreställningen är ca 60 min lång.

För alla åldrar (från 7 år).

Föreställningen presenteras i samarbete med Cirkus i Väst med stöd av Västra Götalandsregionen.

Medverkande

Cirkusartister: Anton Graaf, Sarah Lett, Manda Rydman, Oscar Karlsson, Gustav Rosell
Musik: Mikaela Hansson
Ljusdesign/scenografi: Hannele Philipson
Foto: Sofia Kallner
3 OKT
18:00
STORA SCENEN