Arkiv

SPELÅRET 2013-2014

Misantropen
Läs mer Misantropen

Fanny

12 april - 15 maj 2014, Lilla scenen
Av Erica Jong. Regi: Erik Holmström

Världspremiär av Fanny efter Erica Jongs roman. Följ med på en het äventyrshistoria förlagd till 1700-talets England med en okuvlig hjältinna du inte kommer glömma i första taget. Ett äventyr med häxor, barnmorskor, pirater och konstnärer som utgör ett stycke undangömd kvinnohistoria!

Misantropen
Läs mer Misantropen

Misantropen

1 mars - 5 april 2014, Stora scenen
Av Molière. Regi: Sunil Munshi.

Molières komedi Misantropen i halsbrytande regi av Dramatenregissören Sunil Munshi och glamourösa kostymer av den kända modeskaparen och författaren Camilla Thulin. Ett slags "Hollywoodfruar goes Versailles". En färgsprakande, adrenalinstinn och sexuell föreställning i ett svindlande rappt tempo.


Djävla nuläge!
Läs mer Djävla Nuläge!

Djävla nuläge!

15 februari — 20 mars 2014, Lilla scenen 
Texter av Sara Hansson, Erik Holmström och Roland Paulsen.
Med: Erik Holmström, Gunnel Fred, Andrea Edwards och Saga Björklund Jönsson.

Tänk dig en kabaret på avtändning eller en "modern" tolkning av Hamlet, där de har tagit bort handlingen och alla rollerna. Detta är inramningen på föreställningen där bandet Djävla Nuläge! sätter upp sin självbetitlade debutshow.


Snövit och sju miffon
Läs mer snövit

Snövit och sju miffon

7 dec 2013 - 10 jan 2014, Stora scenen.
Av Gunilla Boëthius. Regi: Dan Kandell

Detta är en helt vanlig, normal föreställning. Alldeles, alldeles vanlig. Kanske lite överraskande ibland. Men det är inget att oroa sig över. Förutom att drottningen talar med en talande spegel, kastar ut människor som hon kallar miffon, vill vara vackrare än Snövit så är det här en fullständigt vanlig, normal teaterföreställning. Utan några obehagliga överraskningar. Ja, kom och se själva. På en fullständigt normal, vanlig föreställning. En föreställning som alla andra.

Teatemannen förändrar världen
Läs mer teatermannen

Teatermannen förändrar världen

16 nov - 19 dec 2013, Lilla scenen.
Av Erik Holmström och David Rangborg

Någonting måste hända. Väldsekonomin skenar, miljöproblemen är akuta, rasismen breder ut sig. Teatern borde vara en plats för förändring. En uppvaknandets käftsmäll för invanda tankemönster och livsstilar. Teatermannen har bestämt sig för att ta saken i egna händer och ge teatern en chans.Vad vill han förändra? Hur ska han förändra? vilka är det han ska förändra? Vet teatermannen bättre än publiken?

Det normala livet
Läs mer teatermannen

Det normala livet

7 sep - 4 okt 2013, Lilla scenen.
Av Christian Lollike. Regi: Nora Nilsson

En existentiell satir som handlar om vad som är normalt. Eller vad som inte är det. Om vardagens alla utmaningar, det virrvarr av mat-hets, förföljemani och kroppshysteri som huvudpersonerna tampas med i sin strävan efter att leva ett normalt liv.

Brothers in blood
Läs mer om Brothers in blood

Brothers in Blood

5 okt - 31 okt 2013, Stora scenen. Europapremiär!
Av Mike Van Graan. Regi: Monica Wilderoth

Fem människors öden flätas ofrivilligt samman i detta rykande färska samtidsdrama. Stycket sätter tänderna i världsreligionerna och utmanar våra fördomar om vad vi väljer att se när vi möter varandra; människan eller religionen? Och om  inte Gud finns, i vems namn utför du då din hämnd?

Gästspel

Läs mer Fröken Julie

Fröken Julie

25 & 26 oktober 2013, Lilla scenen
Av August Strindberg. Med Anna Pettersson.

Den välkända pjäsens teman om klass, genus, arv och miljö får en ny dimension av att en och samma skådespelerska spelar alla de tre rollerna. Fokus flyttas från de yttre omständigheterna till de inre komplexa drivkrafter, drifter och motsättningar som ryms inom en människa. Pjäsen möjliggör också tolkningar som avviker från
den traditionella naturalistiska formen — vilket även Strindberg själv gjorde när han och August Falck iscensatte pjäsen på samma teater 1906.

Läs mer Mauds Art

Les Trois Femmes

5 nov 2013, Regionteater Väst
Dansgästspel på Regionteater Väst scen med MaudsArt.

Tre danskvinnor i den gyllene åldern 50—72, tar scenen i besittning och låter sina
sammanlagda 120 års danserfarenheter hitta sitt uttryck. Lek, förändring, ömhet, längtan, död, dans, sång, livslust, begränsade kroppar, öppna kroppar, drömmar, hemligheter, klackar, barfota, rosa Chaneldräkter, plastkjolar, modern, samtida, dåtida dans...

Läs mer En pojke med resväska

En pojke med resväska  

23 nov 2013, Vävarsalen
Gästspel med Teater De Vill. Av Mike Kenny.

En Pojke med resväska är en andlöst spännande och gripande berättelse om en tolvårig pojke som tvingas fly från föräldrar och hemland, och som med hjälp av sagan om Sinbad Sjöfararens sju resor, överlever krigets fasor och strapatser. Publiken får följa pojken i mötet med soldater, smugglare, vargar, slavhandlare och mycket annat. På en buss, i ett okänt land, lär han känna en jämnårig flicka som befinner sig i samma situation. De båda slår följe och tillsammans korsar de öknar, höga berg, gränser och vilda hav. 

Läs mer Den okända resan

En pojke med resväska  

12 april 2014, Vävarsalen
Gästspel med Teater De Vill.

Teater De Vill ger sig ut på ett spännande äventyr där vi undersöker barns tankar om flykt. Föreställningen är ett projekt i ögonhöjd och indelat i tre delar. Vi vill ställa frågor och låta barnen fundera och svara.

Vad är flykt? Varför flyr vi? På vilket sätt? Och till vad? När är det bra att fly? När är det dåligt?  Varje barn har sina unika tankar. Sina egna unika berättelser. Någon har flytt med sin familj. Någon har skolkat. Någon har sett sin kanin rymma hemifrån. Någon har rymt hemifrån. Någon har gömt sig under ett bord. Vad är det vi flyr ifrån och varför?

Läs mer Den okända resan

Sylvi och Anita

26 april 2014 kl 19, Stora scenen
Föreställningen spelas på finska och textas till svenska.

Finlands president Urho Kekkonen hade på 1960- och 70-talen ett förhållande med Anita Hallama. Historien var
länge en offentlig hemlighet, som dock Sylvi Kekkonen och Anita Hallamas make tidigt kände till.

Sylvi och Anita turnerar med Riksteatern våren 2014 och är ett samarbete mellan Riksteatern och Helsingfors Stadsteater.

Läs mer Den okända resan

Skippin' through the graveyard

8 maj 2014 kl 19, Regionteater väst

Välkommen till Skippin' Through The Graveyard som gästar Regionteater Väst – en humoristisk countrymusikal.

Med amerikansk folkmusik, svart komik, munspel, spirituell stämsång, banjo, gospel och extatisk linedance söker fyra osannolika missionärer efter meningen med tro.


BILJETTKASSAN
033 35 35 35

VÄXEL
033 35 70 00


NYHETSBREVLämna följande fält tomt