Alla personer som är 18 år och äldre måste visa upp ett giltigt vaccinationsbevis vid evenemang med fler än 20 deltagare. På Borås Stadsteater omfattar detta samtliga scener. Se till att ha ditt vaccinationsbevis redo inför ditt besök för att det ska gå så smidigt som möjligt. Från och med den 12 januari gäller dessutom att sällskap måste sitta med minst en meters avstånd och får omfatta högst 8 personer.

Vaccinationsbevis

Förutom din biljett kontrollerar vi också att du har ett giltigt vaccinationsbevis innan du välkomnas in i våra salonger. Vi vill också att du visar din legitimation för att vi ska kunna försäkra oss om att det är just ditt vaccinationsbevis du visar upp. För att kontrollen ska gå så smidigt som möjligt ber vi att du förbereder dig genom att ladda ner/skriva ut ditt vaccinationsbevis innan du kommer till teatern och att du har biljetten, vaccinationsbeviset och din legitimation redo att visa upp.

Du kan visa upp vaccinationsbeviset antingen som utskrift eller digitalt i din mobiltelefon. Logga in på Kivra, Min Myndighetspost eller annan digital brevlåda som du har valt att ta emot ditt vaccinationsbevis med. Se till att du har batteri på din mobiltelefon om du väljer att visa upp ditt vaccinationsbevis digitalt. Skärmdumpar av vaccinationsbevis accepteras inte eftersom de inte går att kontrollera med kodläsare. 

Kontroll av biljetter, vaccinationsbevis och legitimation kan göra att insläppet tar lite längre tid än vanligt. För att kunna starta föreställningarna på utsatt tid vill vi gärna att du kommer till teatern senast 30 minuter innan föreställningen börjar. Insläpp till Stora scenen sker via nedre entrén.

Kravet på vaccinationsbevis gäller alla personer som är 18 år och äldre. Det kan vara svårt för oss på teatern att i vissa fall avgöra om besökare är under eller över 18 år. Ta därför med giltig legitimation om du är i åldrarna strax under 18 år för att kunna styrka att du inte behöver visa upp vaccinationsbevis.

I enlighet med regeringens beslut är det enbart vaccinationsbevis som godtas, inte testbevis eller liknande. Om du av medicinska skäl inte kan vaccinera dig krävs att du kan styrka detta med läkarintyg.

Den 29 september 2021 hävdes taket för antalet deltagare vid kulturevenemang. Det innebär att vi tar emot publik på samtliga platser i våra salonger. Det är varje besökares eget ansvar att bidra till att minska risken för smittspridning. Därför ber vi dig att stanna hemma om du har förkylningssymptom, följa rekommendationerna och visa hänsyn mot andra besökare.


Vaccinationsbevis

Du får inte automatiskt ett vaccinationsbevis, utan måste själv begära ut ett efter att du är fullvaccinerad. Du hämtar ditt vaccinationsbevis på E-hälsomyndighetens hemsida covidbevis.se. Om du har en digital brevlåda som Kivra eller Min Myndighetspost skickas ditt vaccinationsbevis dit.

Hämta ditt vaccinationsbevis Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs E-hälsomyndighetens frågor och svar om vaccinationsbevis Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Redan köpt biljett men inget vaccinationsbevis?

Om du redan har köpt biljett till föreställningar som spelas efter den 1 december men inte kan visa upp ett giltigt vaccinationspass får du pengarna tillbaka.

Om du blir sjuk/återköp av biljetter

Om du blir sjuk eller av någon anledning ångrar ditt köp av biljetter har vi tillfälligt ändrat våra köpvillkor för att erbjuda återbetalning av köpta biljetter till föreställningar som spelas till och med juni 2022.

Återköp av biljetter hanteras av vår biljettkassa på telefonnummer 033-35 35 35.

Sittning i salongen

Från och med den 12 januari gäller att sällskap får omfatta högst 8 personer och måste sitta med minst en meters avstånd till andra sällskap i våra salonger. Så här kommer det att fungera i våra salonger.

Stora salongen

För samtliga föreställningar som äger rum från och med den 12 januari är sittningen i salongen onumrerad (oavsett om du köpt din biljett numrerad eller inte). Detta innebär att det plats- och radnummer du eventuellt har på din biljett inte längre gäller, utan att du istället blir anvisad till en plats av våra teatervärdar när du kommer in i salongen. Det är det viktigt att du lämnar två tomma platser mellan dig och nästa sällskap på din rad.

Kom till teatern i god tid! För att kunna starta föreställningarna på utsatt tid vill vi gärna att du kommer till teatern senast 30 minuter innan föreställningen börjar. Om du är mån om att sitta långt fram i salongen är det extra viktigt att tänka på att komma i god tid, eftersom vi börjar framifrån med att placera publiken.

På Stora scenen är antalet besökare tillsvidare begränsat till 150 personer. Publikantalet kan vid enstaka tillfällen överstiga denna begränsning, förutsatt att avstånd på en meter mellan varje sällskap går att uppfylla.

Lilla scenen

Platserna på Lilla scenen är onumrerade och placerade en och en med 1 meters avstånd emellan.

På Lilla scenen är antalet besökare tillsvidare begränsat till 27 personer. Publikantalet kan vid enstaka tillfällen överstiga denna begränsning, förutsatt att avstånd på en meter mellan varje sällskap går att uppfylla.

Lunchteatern

Platserna på Lunchteatern är onumrerade och varje sällskap placeras vid ett eget bord med minst en meters avstånd till nästa sällskap.

Antalet besökare vid Lunchteater på Foajéscenen är tillsvidare begränsat till 30 personer. Publikantalet kan vid enstaka tillfällen överstiga denna begränsning, förutsatt att avstånd på en meter mellan varje sällskap går att uppfylla.


Uppdaterad 2022-01-11