Josefin Silan Karlsson i en skog med ansikten som vattenstämplar runtomkring sig. Över bilden står texten AW plus i vitt.
After work, Scenpoesi

Röster/Rötter med Josefin Şîlan Karlsson

AW+ i teaterns mysiga foajé bjuder på after work med möjligheten att avnjuta god dryck i vänner och kollegors sällskap PLUS scenakter på skiftande teman!

På scen denna kväll står Josefin Şîlan Karlsson med en poesiföreställning insvept i ett fantasifullt ljudlandskap.

RÖSTER/RÖTTER

Röster/Rötter är en poesiföreställning i folkviseton som utforskar arv, miljö, tillhörighet och kvinnohistoria. Josefin Şîlan tar oss med i ett utforskande av släktleden bakåt, från älvarna i Norrbotten till de snötäckta bergen i Kurdistan. Hon väver unika ljudbilder med loopmaskin, där röst, ljud och sång blandas med olika instrument på ett säreget sätt. Över ljudlandskapen flödar sedan dikterna fram, mjukt och melodiskt, i ett försök att närma sig de som gått före och ge röst åt deras berättelser.

Josefin Şîlan Karlsson är flerfaldigt prisbelönt scenpoet, konstnär och socialpedagog bosatt i Vidsel i Norrbotten. Med spoken word och skriven poesi som bas arbetar hon med scenföreställningar, konst, litteratur och sociala relationer, i egna och kollektiva projekt och processer.

Föreställningen spelas huvudsakligen på svenska, men innehåller också element på pitemål och kurdiska (kurmanji).

iNFORMATION

Dörrarna till Teaterfoajén öppnar kl 18:00 med möjlighet att handla dryck i baren. Kl 19:00 startar akten på scen och håller på till ca 21:00. Foajén stänger kl 22:00.

26 SEPTEMBER
19:00
TEATERFOAJÉNPris AW+100 SEK

mER AW+