Bild på skådespelaren Isak Nordstöm med ett lager av lila, gula, röda och blå färgeffekter. 

Gästspel, Teater, HBTQI, Monolog

En monolog om att bara vilja vara sig själv.

”Sjuksköterskan som injicerar dig med den där fantastiska substansen som liksom får dig att känna dig hel frågar nyfiket varför du egentligen tar hormonsprutor. Hon undrar om du aldrig kom in i puberteten, eller om du har blivit av med dina testiklar, eller vad det egentligen kan vara för fel på dig?”

"Den här historien är inte min men den har många beröringspunkter med vad jag själv har upplevt i den ständigt pågående processen att komma ut som transperson. Det är en inblick i den smärta och rädsla som många av oss upplevt. Men det är inte bara en skildring av att bryta mot normer, utan också av något djupt allmänmänskligt som går att relatera till vem du än är och vad du än har upplevt i ditt liv." - Isak Nordström

Det här är inte en berättelse om misär och sorg, utan en berättelse om hopp. Om att äntligen få veckla ut sina vingar och flyga mot friheten.

Publiksamtal

Efter föreställningen möts skådespelaren Isak Nordström och kulturarbetaren, aktivisten och RFSL Sjuhärads ordförande Stina Nilss i ett samtal som tar avstamp i föreställningens tematik och Isaks konstnärskap. Samtalet handlar också om arbetet med kultur och hbtqi i stort. Den konstnärliga processen kring en berättelse där konstnären delar erfarenheter med karaktären. Hur teatervärlden handskas med hbtqi-frågor. Och om föreställningens frågor kring hopp och fördomar.

INFORMATION

Föreställningen är ca 50 min lång och publiksamtalet ca 45 min långt.

Föreställningen har möjliggjorts genom ett arbetsstipendium från Karlstads kommun.

MEDVERKANDE

Av och med: Isak Nordström

17 MAJ
19:00
LILLA SCENENPris Ordinarie:250 SEK Barn/ungdom under 25 år:100 SEK Vuxenstuderande:200 SEK Pensionär:200 SEK Gruppris (10 pers eller fler):150 SEK