Kvinna sitter vid ett bord med huvudet lutat i handen med två vinglas framför ansiktet som gör att ögonen ser komiskt förvridna ut genom. 
Kvinna sitter vid ett bord med huvudet lutat i handen med två vinglas framför ansiktet som gör att ögonen ser komiskt förvridna ut genom. 

Teater, Generationskomedi, Teaterkort gäller, Kris, Mor och dotter

En pinsamt uppriktig komedi om familjelivets minfält, skamlösa påhitt och hur livet ibland bara blir som det blir.

En gång i livet stod Hilary på barrikaderna med brinnande ideal i bröstet och höjde rösten i protest mot orättvisor, kvinnoförtryck och kärnvapen. Numera protesterar hon mest mot klädval, sena kvällar och försöker manövrera föräldraskapets minerade fält av exploderande känsloutbrott och drypande tonårsattityd från en motpol till dotter vars huvud istället är fullt av sex, killar och krogen.

Ovanpå bisarra försök att vara en ”cool” förälder och skapa en hälsosam relation med dottern Tilly har Hilary precis gjort inträde på livets döhalva. Karriären håller på att gå i diket. Äktenskapet med maken Mark har blivit slentrian. Och hon tvingas att motvilligt bevittna bästa vännen Frances skandalösa försök att klamra sig fast vid ungdomen genom ett nyfunnet intresse för burlesk. Till råga på allt drabbas Hilary av egna gränslösa infall. Som att bli tänd på sin dotters ragg. Skall hon bejaka sina begär eller bara hälla upp ett till glas vin från bag-in-boxen och hoppas på att allt snart löser sig av sig självt?

West End-succén Jumpy är en knivskarp och rolig generationskomedi som speglar vår nutid på ett sätt som lockar såväl tonåringar som föräldrar till igenkänning och skratt. Pjäsen är skriven av den brittiska dramatikern April De Angelis som närmar sig tonårsuppror, familjeliv och den livslånga processen av att åldras med en uppfriskande och komisk uppriktighet.

I Johan Paus regi blir det en rapp och rolig föreställning, marinerad i komisk desperation och vardagens absurditet. Om hur livet trycker på likt en massiv glaciär som stadigt flyttar sig framåt utan hänsyn till oss som lever det. Den brutala kontrollförlusten som åldrandet kan innebära. Att tiden går, oavsett man vill eller inte. Och hur allt som låg framför en plötsligt ligger bakom.

Syntolkad föreställning

Den 8 april kl 19:00 erbjuder vi möjligheten till syntolkning av föreställningen Jumpy.

Läs om hur du bokar syntolkning och hur det fungerar.

Medverkande

Av: April De Angelis
Översättning: Pamela Jaskovika
Regi: Johan Paus
Scenografi: Marie Moberg
På scen: Karin Andersson, Jennifer Carzties, Lennart Eriksson, Viktoria Folkesson, John Lalér, Jakob Urman, Tove Wiréen
Foto: Amelia Bordahl
2 APRIL - 7 MAJ
STORA SCENENPris Ordinarie:300 SEK Barn/ungdom under 25 år:100 SEK Vuxenstuderande:220 SEK Pensionär:220 SEK Teaterkort:175 SEK Gruppris (10 pers eller fler):200 SEK