Kvinna vid ett skrivbord med en dator på i ett mörkt rum . Sträcker ut armarna och har ett irriterat uttryck i ansiktet

Gästspel, Lunchteater, Teater, Monolog, Humor

En existentiell show om livet som det blev.

En kvinnas berättelse om livet som går och det bråddjup som öppnar sig i medelåldern. Vem blev jag? Vem vill jag vara nu? Evigheten är över, tiden är utmätt - nu gäller det!

Kom igen, Caritha! handlar inte om kroppen eller någon förlorad skönhet. Nej, här är det själen; livet som det blev som bjuder upp till dans. En uppriktig och humoristisk monolog med sång och musik om upplevelsen av att befinna sig en bit in i andra halvlek.

Caritha har en stark känsla av att tiden håller på att rinna ut, att det håller på att bli för sent. Medelåldern är stenhård, det är den tid då man yrvaket ser sig omkring i spillrorna av det som skulle bli ens liv.

Den tid då vänskap sätts på prov, då kvinnor och män skiljer sig, då de kastar allt över bord. Den tid då de får besök av döden. Caritha känner slutet pulsera som ett svart hål där borta i evigheten. Det blir inget kollektiv i Oregon, det blir inget liv som läkare utan gräns eller som musikalartist. Det lutar åt att det blir något som liknar det som varit.

Manuset är skrivet av hyllade radiomakaren Lotta Erikson och är inspirerat av hennes radioprogram ”Åh vilket party”, som sändes i Sveriges Radio P1 2009. Lotta kan även höras som krönikör i ”God morgon världen” i P1.

Pressröster

"Monologen sitter som gjuten i Carina Jingrot, både i röst och kropp" Göteborgs-Posten

"Jingrot lyckas genom sin energi att ge Caritha både det lugn och den panik som rollkaraktären behöver" Kulturbloggen

Information

Föreställningen är ca 55 minuter lång.

Lunchteater

I priset ingår lunch i form av soppa och bröd från Utbult Borneby & Co samt kaffe som serveras i Teaterfoajén från kl 11.30. Föreställningarna startar kl 12.00 och håller på i omkring 60 minuter.


Medverkande

 • Manus: Lotta Erikson
  Regi: Malin Morgan
  Skådespelare: Carina Jingrot
  Musik: Peter Reynolds
  Ljuddesign: Klara Erikson
  Kostym: Ninni Hasselberg
  Teknik & Ljus: Rickard Folke
8 MARS
12:00 & 19:00
FOAJÉSCENENPris Lunchteater:225 SEK Ordinarie kväll:180 SEK Barn/ungdom under 25 år kväll:100 SEK Vuxenstuderande kväll:130 SEK Pensionär kväll:130 SEK