Man i kostym ligg utslaget i knät på en kvinna i färgglad klänning och glasögon som tittar förvånat in i kameran. 

Gästspel, Finska, Komedi

En existentiell komedi med Gud i terapisoffan.

Gud plågas av ångest och uppgivenhet över mänskligheten. Han behöver terapi. Han söker upp Ella, ensamstående förälder och heltidsarbetande psykoterapeut, som inte heller alltid har det så himmelskt. Så när Gud träffar henne, en modern, högutbildad person (och ateist) blir mötet minst sagt komplicerat. Och med tiden blir det allt mer oklart vem som egentligen behandlas av vem. Berättelsen studsar energiskt i tiden. Från idag till biblisk tid, och tillbaka igen.

Den israeliska dramatikern Anat Gov bjuder på en kittlande djupdykning i västvärldens allra innersta väsen. Pjäsen är en underfundig och kaxig komedi om fördomar och missförstånd, om tidlösa behov och hissnande utveckling.

På scen ser vi två av Finlands främsta skådespelare, Martti Suosalo och Sanna-Kaisa Palo, som båda har medverkat i otaliga älskade film-, tv- och scenproduktioner genom åren. Exempelvis Sibelius, Emmauksen tiellä och Karjalan kunnailla för att nämna ett fåtal. I ensemblen finns även dansaren, koreografen och musikern Ari Kauppila, som skapar ytterligare ett lager till denna komiska föreställning.

Ett gästspel från Esbo Stadsteater och Tammerfors Arbetarteater.

iNFORMATION

Spelas på finska och textas till svenska.

Föreställningen är ca 2 tim och 20 min (ink paus).

Medverkande

  • Regi: Taru Mäkelä
    Översättning: Raija Talvio
    Scenografi och ljusdesign: Max Wikström
    Ljuddesign: Tommi Koskinen
    På scen: Martti Suosalo, Sanna–Kaisa Palo, Ari Kauppila
19 FEB
18:00
STORA SCENENPris Ordinarie:300 SEK Barn/ungdom under 25 år:100 SEK Vuxenstuderande:220 SEK Pensionär:220 SEK Gruppris (10 pers eller fler):200 SEK