Teatern i rosa skymning

Med hopp och förväntan om en säsong där salongen återigen sakta men säkert fylls av sorl, samtal, skratt och delade upplevelser släpper vi repertoaren för teateråret 2021-2022. Året bjuder på allt från en actionfylld roadtrip mot västra himlen och knivskarp generationskomik om familjelivets minfält till bloddrypande skräckromantik och barnens blick på vuxenvärldens gåtfulla logik.

Klickbar bild Dracula.

Dracula

25 spetember - 5 NOVEMBER | Stora scenen

Först ut för säsongen kastar Dracula äntligen sin fasansfulla skugga över Borås Stadsteaters scen. I regi av Sveriges främsta skräckregissör Rikard Lekander blir återuppståndelsen av vampyrernas urfader ett visuellt epos i sann skräckromantisk anda där bloddrypande effekter, hårresande musik och ett magiskt scenrum blåser liv i Bram Stokers gotiska klassiker.

Läs mer om Dracula och boka dina biljetter.

Klickbar bild Monkey. Gänget i Monkey på äventyr med röd skymning i bakgrunden. Illustration. 

Monkey

11 december - 16 januari

Årets familjeföreställning är en actionfylld roadtrip till Västra himlen i jakt på Buddhas heliga skrifter i föreställningen Monkey. Pelle Öhlunds regi bjuder på ett humoristiskt och storslaget teaterkalas för hela familjen, fyllt av knasiga demoner, slingrande drakar och färgstarka karaktärer som flyger och fightas. Det blir nordisk premiär för pjäsen som bygger på en av den asiatiska litteraturens mest populära klassiker.

Läs mer om Monkey och boka dina biljetter.

Klickbar bild Knitting Peace.

knitting peace

22 januari - 5 februari

För att uppmärksamma Borås långa tradition av textil tillverkning presenterar Borås Stadsteater och Cirkus Cirkör föreställningen Knitting peace av Tilde Björfors. Det blir en nervkittlande och poetisk nycirkusupplevelse när tankar om fred, strävan och stickning vävs samman till en hyllning över handarbetets kraft. Föreställningen skulle spelats på Borås Stadsteater våren 2021 men flyttas till januari 2022.

Läs mer om Knitting Peace och boka dina biljetter.

Reglerna

25 mars - 29 april

I samarbete mellan Borås Stadsteater och Abnorm scenkonst utforskas den gåtfulla logiken bakom vuxenvärldens regler genom barnens blick i ett komiskt möte mellan scen och salong. Föreställningen Reglerna är en lekfull fiction för åldrarna 6-8 år, men autentisk grund från samtal med barn ur målgruppen. Föreställningen turnerar i hela Västra Götalandsregionen under våren 2022.

Läs mer om Reglerna.

Jumpy

2 april - 7 maj

På Stora scenen våren 2022 försöker Hilary manövrera föräldraskapets minerade fält av exploderande känsloutbrott och drypande tonårsattityd. West End-succén Jumpy är en knivskarp generationskomedi som speglar vår nutid på ett sätt som lockar såväl tonåringar som föräldrar till igenkänning och skratt. I Johan Paus regi blir det en rapp föreställning, marinerad i komisk desperation, om hur livet trycker på likt en massiv glaciär, utan hänsyn till oss som lever det.

Läs mer om Jumpy.

Utöver de nyproducerade föreställningarna för teateråret 2021-2022 återuppstår bland annat berättarföreställningen Völsungasagan – den magiska ringens förbannelse och musikprogrammet I livets villervalla i uppdaterade versioner för att ge sig ut på turné och erbjudas till arrangörer i hela Västra Götalandsregionen.

Dessutom blir det som alltid ett varierat utbud av utmanande och underhållande gästspel. Och den populära lunchteatern fortsätter att bjuda på intima och gemytliga stunder av scenkonst i teaterns foajé.

Läs om alla föreställningar för teateråret 2021/2022