Bild på publikplatser i Stora salongen tagen från scenen. Foto.

Biljetter och bokning

Information om våra biljetter och priser hittar du här.

Öppettider

Öppettider i biljettkassan:
Måndag 10:00-17:00
Tisdag 10:00-17:00
Onsdag 10:00-17:00
Torsdag 10:00-17:00
Fredag 10:00-17:00
Lördag 12:00-16:00
Söndag 12:00-16:00

Vid kvällsarrangemang i Kulturhuset är biljettkassan öppen fram till arrangemangets starttid.

Avvikelser kan förekomma under storhelger och klämdagar, kontakta biljettkassan för info på telefonnummer 033-35 35 35.

Garderob och toalett

Garderoben hittar du i Kulturhusets nedre plan. Vi tar inte ansvar för ytterkläder som lämnas i garderoben. Lämna inga vädersaker i fickorna. Det finns ett antal galgar med låsbar vajer. Till dessa krävs ett tiokronorsmynt som du får tillbaka när du låser upp igen.

Toaletter finns på flera ställen i Kulturhuset:

  • På nedre plan finns flertalet dam- och herrtoaletter, varav en är handikappanpassad.
  • På entréplan finns det två toaletter till vänster om ingången till Borås Stadsbibliotek, varav en är handikappanpassad.
  • I teaterfoajén finns flera toaletter. En handikappanpassad toalett till höger om foajéscenen. Två toaletter utmed entresolen på andra plan.

Hitta till oss

Borås Stadsteater ligger i Kulturhuset, centralt beläget mellan Bäckängsgymnasiet, Gustaf Adolfskyrkan och Stadshuset, i korsningen Sturegatan/Åsbogatan.

Adress
P A Halls Terrass 2503 42 Borås

Öppna i Google Maps.

Latitud, Longitud: 57.721035, 12.939819.

Gå en virtuell rundvandring i våra lokaler här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kollektivtrafik
Närmaste busshållplats är "Bäckängsskolan". Dit kan du åka med busslinjerna 1, 3, 5 och 8. Hos Västtrafik hittar du mer information och kan planera din resväg: www.vasttrafik.se.

Parkering
Närmaste parkering finns mellan Kulturhuset och Bäckängsgymnasiet.

Insläpp och pauser

Dörrarna in till salongen öppnas cirka 10 minuter innan föreställningen börjar. När föreställningen börjar stängs dörrarna och efter det släpper vi inte in i salongen.

Vissa föreställningar har en paus. Pausen är cirka 20 minuter lång och det ropas ut i högtalarna när det är dags att återvända till salongen.

Kom som du är

Det finns ingen klädkod på teatern. Till oss är du alltid välkommen precis som du är.

Vardags- eller festklädd, du bestämmer själv. Vi är precis lika glada att ha dig hos oss oavsett vad du har på dig.

Det enda vi vill att du inte tar på dig är för mycket parfym. Många av våra besökare är känsliga för dofter och vi ber dig ta hänsyn till detta när du besöker teatern.

Mat och dryck

I Kulturhusets entréplan finns restaurangen Utbult, Borneby & Co som erbjuder mat och dryck i samband med ditt teaterbesök. Sitt ner i lugn och ro och njut av maten från den ordinarie menyn innan föreställningen. Eller boka något från teatermenyn innan föreställningen börjar att avnjuta i pausen. Vid föreställningar på Stora scenen tillhandahålls försäljning av kaffe, kaka, vin, öl, läsk och snack i baren i teaterfoajén. Sortimentet i baren går att förboka till pausen för att slippa köa.

Läs mer på Utbult, Borneby & Co hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Det är inte tillåtet att äta eller dricka i salongen.

Mobil och fotografering

Glöm inte att stänga av din mobil helt under föreställningen eftersom ljudlöst läge också kan störa. Det är inte tillåtet att fotografera, filma eller spela in ljud under föreställning.

Tillgänglighet

Starka teaterupplevelser ska ske på lika villkor! Därför är tillgänglighet en av de frågor vi ständigt arbetar med att förbättra.

I Kulturhuset finns hiss som tar dig till planen där scenerna finns.

Det finns flera handikapptoaletter i Kulturhuset. En på nedre plan, en i teaterfoajén, till höger om foajéscenen och en till vänster om ingången till Stadsbiblioteket.

Stora scenen
Hörslinga finns, dock ej på rad A, 1 och 2.

Platser för rullstolar finns på rad 14. Bokas via teaterns biljettkassa på 033-35 35 35.


Lilla scenen
Hörslinga finns.

Platser för rullstolar finns. Bokas via teaterns biljettkassa på 033-35 35 35.

Om du upplever problem med tillgängligheten på våra scener ber vi dig meddela vår personal i samband med föreställningen, så att vi lättare ska kunna hitta och åtgärda felet!

Många av våra besökare är känsliga för dofter och vi ber dig ta hänsyn till detta när du besöker teatern.

Våra scener

Stora scenen ligger i entréplan, till vänster när du kommer in genom stora entrén. Som mest rymmer parketten på Stora scenen 326 platser. Tillgängligheten till rad A, 1 och 2 beror på föreställningens utformning. Balkongen på Stora scenen rymmer 176 platser.

Det finns fyra ingångar till Stora scenen – höger parkett, vänster parkett, höger balkong och vänster balkong. Vilken ingång du ska gå in genom står på din biljett och det finns skyltar som visar vägen till de olika ingångarna.

Det finns hörslinga på Stora scenen och rullstolsplatser som är bokningsbara via biljettkassan på 033-35 35 35.

Lilla scenen finns i Kulturhusets nedre plan, direkt till vänster om trappan som leder ner från entréplan. Som mest rymmer Lilla scenen 115 platser. Antalet tillgängliga platser kan variera beroende på föreställningens utformning.

Det finns hörslinga på lilla scenen och rullstolsplatser som är bokningsbara via biljettkassan på 033-35 35 35.

Foajéscenen finns i foajén till Stora scenen som ligger i entréplan till vänster när du kommer in genom entrén från P A Halls Terrass.

Gå en virtuell rundvandring i våra lokaler häröppnas i nytt fönster.

Hantering av personuppgifter

Det är viktigt för oss att alla våra besökare känner sig trygga och litar på att vi hanterar deras personuppgifter på ett korrekt, säkert och ansvarsfullt sätt.

Läs om mer om hur vi på Borås Stadsteater, som en del av Borås Stad, hanterar personuppgifter härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.