Röda publikplatser vid stora salongen i närbild från sidan. 

Publiken är helt avgörande för konsten som sker i stunden. Så utan dig finns ingen teater. Men det finns fler sätt för dig att engagera dig i teatern än enbart som publik, och vi vill gärna ha dig som en del av oss!


Provpublik

Det är först inför publik som våra föreställningar får bekänna färg. Därför är du som provpublik en viktig del av Borås Stadsteater. Du får chansen att påverka föreställningarna som produceras hos oss genom att ”prova” föreställningarna innan premiär. Vi vill veta vad du tycker och se hur du reagerar för att föreställningarna ska bli så bra som möjligt.

Ibland är föreställningen i princip helt färdig, men vissa avbrott eller justeringar kan förekomma. Ibland befinner sig föreställningen i ett tidigt skede och du får se utvalda scener och ta del av repetitionsprocessen.

Det kostar ingenting att se föreställningarna som provpublik. Det är många som vill vara med och påverka. Som provpublik blir du därför inte kallad till alla tillfällen, utan vi går i ordning och du får en inbjudan när det är din tur.

intresseanmälan provpubik

Fyll i formuläret nedan för att anmäla intresse för att bli provpublik på Borås Stadsteater.

Genom att anmäla dig som provpublik godkänner du att vi lagrar dina personuppgifter för ändamål som har med din roll som provpublik att göra.

Om du önskar att få dina personuppgifter borttagna, vänligen meddela oss.

Läs om hur vi behandlar dina personuppgifter (nytt fönster) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Teaterombud

Som teaterombud är du ambassadör för teatern och en enormt viktig länk till publiken. Din viktiga uppgift är att hjälpa till att sprida scenkonsten och samla människor till att dela teaterupplevelser tillsammans.

Du tar initiativ till och organiserar teaterbesök för vänner, kolleger och andra människor omkring dig. Det gör du genom att informera om föreställningarna som spelas på Borås Stadsteater, samlar dem som är intresserade i grupper och bokar biljetter åt dina sällskap till det reducerade pris som du som teaterombud har en unik förmån att köpa biljetter för.


Förmåner som teaterombud

  • Du kan köpa biljetter till valfria föreställningar av teaterns egna produktioner till reducerat pris åt dina grupper. Det måste vara minst 6 betalande i gruppen till en och samma föreställning. Du själv går gratis med din grupp.
  • På Lilla scenen kan du erbjuda biljetter till ett pris på 125 kr/st istället för ordinarie pris 250 kr. På stora scenen kan du erbjuda biljetter till ett pris på 150 kr/st istället för ordinarie pris 300 kr.
  • Till föreställningar i första veckan efter premiär i spelperioden för varje produktion kan du köpa biljetter till ytterligare reducerat pris. Då kan du erbjuda biljetter till ett pris om 85 kr/st på Lilla scenen och 100 kronor på Stora scenen.
  • Du får förhandsinbjudan till Borås Stadsteaters årliga spelåsdemo för att garantera att du har en plats under kvällen.
  • Som teaterombud får du regelbunden information om vad som händer på teatern. Du får marknadsföringsmaterial skickat till dig för att underlätta ditt arbete med att sprida information om föreställningarna.
  • Du får två fria genrepsbiljetter till alla Borås Stadsteaters egna produktioner.

Vad vi förväntar oss av dig

  • Att du aktivt arbetar med att informera och samlar grupper till teaterns föreställningar.
  • Att du förmedlar minst 6 biljetter per produktion.

Intresseanmälan teaterombud

Fyll i formuläret nedan för att anmäla intresse för att bli teaterombud på Borås Stadsteater.
Genom att skicka en intresseanmälan om att bli teaterombud godkänner du att vi lagrar dina personuppgifter för ändamål som har med uppdraget som teaterombud att göra.

Om du önskar att få dina personuppgifter borttagna, vänligen meddela oss.

Läs om hur vi behandlar dina personuppgifter (nytt fönster) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.