En bild på två kvinnor, Xenia Kriisin, som står med armarna i kors över bröstet och har ett glorialiknande ljus runt huvudet. Paperwing sitter på huk med handerna under hakan och syns från sidan. Över bilden står texten AW plus i vitt.
After work, Musik

Xenia Kriisin och Paperwing.

AW+ i teaterns mysiga foajé bjuder på after work med möjligheten att avnjuta god dryck i vänner och kollegors sällskap PLUS scenakter på skiftande teman!

På scen denna kväll står Xenia Kriisin med en rivig, raspig och storslagen röst och Paperwing som bjuder oss på ett musikaliskt universum byggt på träffsäkerhet och närvaro.

Xenia Kriisin

Rockmorsan har äntligen blivit årets mama! Med rivig, raspig och storslagen röst ylar hon: ”Skiten är mitt liv” och vi får med glädje ta emot. Xenia Kriisins tredje album Psalmer för de oheliga släpptes våren 2023 och det var det första från sångerskan och kompositören sedan 2015. Varför det dröjt så länge? Xenia Kriisin födde barn 2016, hon fick en frisk liten Charlie men kroppen gick sönder och samman och den kroniska smärtan blev ett faktum att leva med. Nu har hennes personliga, men sannerligen ur-universala, erfarenhet av Moderskapet blivit till stor konst. Med det nya albumet och ytterligare två kritikerrosade albumet bakom sig, har Xenia fått titeln ”en av Sveriges starkaste röster”, och henne vill ni inte missa live.

Paperwing

Paperwing är alias för den svenska producenten och kompositören Jenny Soovik, en artist vars musik har beskrivits med ord som makalös, intelligent och unik – ett mishmash av associationer som sträcker sig från avant-garde pop till elektronika och kammarmusik.

Paperwings musik lämnar ingen oberörd. Med träffsäkerhet och närvaro bygger hon ett musikaliskt universum för lyssnaren att träda in i. Kanske kommer du ut igen en smula förvandlad?

Paperwing, som kommer att komponera musiken till Glasblåsarens barn som har premiär på Stora scen 7 december 2024 har bland annat blivit hyllad av kritiker som CLASH Magazine. Hon har samarbetat med artisten Loney Dear samt haft en låt med i tv-serien Servant. Hennes senaste projekt är ett samarbete med en stråkkvartett - Paperwing String Fling - med albumsläpp och föreställningspremiär under hösten.

iNFORMATION

Dörrarna till Teaterfoajén öppnar kl 18:00 med möjlighet att handla dryck i baren. Kl 19:00 startar akten på scen och håller på till ca 21:00. Foajén stänger kl 22:00.

21 NOVEMBER
19:00
TEATERFOAJÉNPris AW+100 SEK

mER AW+