Regissören Pelle Öhlund om föreställningen Monkey!

Porträttfoto regissören Pelle Öhlund. Vitt kort hår, ljusgrått kort skägg och svarta glasögon. 

Vad handlar Monkey om?

Pjäsen bygger på en gammal asiatisk berättelse från 1500-talet som handlar om apkungen Monkey som besitter magiska krafter. Den utspelar sig i himlen, på jorden och i underjorden. Monkey är en riktig självisk och lekfull bråkstake som njuter av skapa kaos bland gudarna i Östra himlen och som straff blir han instängd i Apornas berg i femhundra år. Enda sättet för honom att bli fri är att hjälpa den ödmjuka munken Tripitaka som fått ett uppdrag av Kejsaren av Kina, att finna Buddhas heliga skriftrullar för att befria riket från våld och elände. Tillsammans med de två udda figurerna, Nöff Nöff och Sandy, beger de sig iväg på en äventyrlig resa, full av prövningar, där de möter demoner, gudar och monster. En resa som får de alla att växa och utvecklas.


Vad var det med just denna pjäs som du gick igång på?

Den lustfyllda berättarformen och alla knasiga, roliga och spännande figurer som befolkar pjäsen. Det började direkt ploppa upp tankar och idéer om hur jag skulle vilja lösa de olika situationerna som uppstår i det här äventyret. Det är en riktig ensemblepjäs och att vi fått ihop det här drömgänget av skådespelare som medverkar, det är bara att tacka och bocka.

Vad vill du med den?

Jag vill att publiken dras med och engagerar sig i berättelsen. Jag vill att publiken får det roligt och tycker det är spännande. Jag vill att de blir inspirerade och fortsätter prata med varandra om vad de upplevt och börjat tänka på när de går från teatern. Sen vad för tankar som dyker upp hos var och en, är upp till publiken. 

och Varför ska man se den?

För att Borås Stadsteater bjuder på ett storslaget teateräventyr för hela familjen. Jag har en god känsla för det här arbetet och tror att det kommer bli roligt, spännande och överraskande.

Läs mer om Monkey

Mer MONKEY

  • Klickbar bild. Möt gänget i Monkey MÖT GÄNGET I MONKEY Läs mer Lär känna de fantastiska karaktärerna i Monkey!